Terapia neinvaziva cu unde de soc – Shockwave Therapy

Terapia cu unde de soc - Shockwave Therapy – este un tratament neinvaziv si usor de pus in practica, cu larga aplicabilitate in ortopedie, fizioterapie, si medicina sportiva. Principalele efecte constau in atenuarea rapida a durerii si restaurarea mobilitatii articulare, efecte obtinute in conditiile imbunatatirii proceselor metabolice din tesuturi. La aceste efecte se adauga si avantajul unei abordari nechirurgicale, deci care nu presupune utilizarea analgezicelor. Luate impreuna, toate aceste aspecte fac ca terapia cu unde soc sa fie o terapie ideala atat de accelerare a vindecarii, cat si de tratare a simptomelor de durere acuta sau cronica.


Cui se recomanda terapia cu unde de soc?

Terapia cu unde de soc este indicata in urmatoarele afectiuni:

contracturi musculare

calcificari in regiunea umarului

pinten calcanean fasciita (plantara)

boala Dupuytren (contractura aponevrozei palmare)

hematom intramuscular

sacroileita


Ce este unda de soc?

Unda de soc este o unda acustica intensa dirijata de terapeut catre zonele afectate de dureri cu caracter acut, sub-acut sau cronic. Unda de soc se caracterizeaza prin variatii bruste de presiune, amplitudine mare si ne-periodicitate. Energia acestei unde stimuleaza procesele de regenerare si reparare atat a oaselor, cat si a tendoanelor si a altor tesuturi moi.


In ce consta terapia cu unde de soc Shockwave?

Terapia consta in generarea si transmiterea catre tesutul afectat a unei unde de soc prin intermediul unui aplicator special. Unda de soc transporta o cantitate mare de energie in punctele si tesuturile afectate ale sistemului musculo-scheletal. Energia cinetica a frontului de aer comprimat este transmisa la capatul aplicatorului si, de aici, mai departe in profunzimea tesutului tratat. Impactul creat de aplicator duce la:

formarea de vase sanguine noi

stimularea productiei de colagen

dizolvarea calcificarilor

scaderea inflamatiei in zona afectata

Toate aceste efecte sunt resimtite pozitiv de pacient, care beneficiaza de atenuarea durerii si restaurarea mobilitatii articulare.


Care sunt avantajele terapiei cu unde de soc?

Fata de terapiile conventionale, pacientii tratati prin Shockwave Therapy se bucura de urmatoarele avantaje: durata scurta a tratamentului scaderea durerii si cresterea mobilitatii imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul muschilor si tendoanelor dizolvarea fibroblastilor calcici imbunatatirea metabolismului si microcirculatiei reducerea tensiunii tesutului efectul analgezic Cum are loc terapia cu unde de soc? Terapia cu unde de soc Shockwave se aplica cu rezultate remarcabile, atat ca o procedura de sine statatoare, cat si in combinatie cu alte terapii. In functie de problema cu care se confrunta pacientul si de recomandarile medicale, specialistii nostri intocmesc un plan de tratament personalizat, pus in practica si urmarit cu atentie de catre kinetoterapeutii Ekinetic. In general, terapia consta in 1-10 sedinte de tratament, efectuate cu o frecventa 1-2 sedinte saptamanal. In cadrul tratamentului, recomandarile sunt facute in functie de afectiune si determina variatii ale parametrilor de lucru.


Cand nu este indicata terapia cu unde de soc?

Terapia Shockwave este contraindicata in cazul femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de diabet, boli vasculare, celor purtatoare de pacemaker, cu tulburari hematologice sau neurologie si celor care prezinta infectii locale.